27 veebruar 2012

ARE JUDOKAD TAAS EDUKAD

Eesti Vabariigi aastapäeval osalesid Are judokad noorteturniiril Tartus. Parima tulemuse eest hoolitses E-vanuseklassis (sünd. 2003 ja nooremad) kuni 27 kg kaaluvate poiste seas Are Põhikooli teise klassi õpilane Siim Veensalu, kes võitis ülekaalukalt oma kehakaalu üheteistkümne osaleja seas. Efektsete ja kiirete heidetega ka Tartu treeneritele silma jäänud Siim Veensalu kulutas veerandfinaali, poolfinaali ja finaali vastaste alistamiseks kokku kõigest 30 sekundit .
Kõige tihedam oli konkurents E-vanuseklassis kuni 30 kg kaaluvate noormeeste seas, kus osalejaid oli ühtekokku 21. Selles kaalukategoorias astusid võistlustulle Are judokatest Markus Steinberg ja Marcus Rannamägi. Nelja matśivõiduga finaali jõudnud Marcus Rannamägi pidi finaalis seekord veel tartlase paremust tunnistama, kuid kokkuvõttes kõrge teine koht. Markus Steinberg alustas turniiri ka kindla võiduga, kuid seejärel tuli vastu võtta napp kaotus hilisemalt võitjalt ja langes seetõttu lohtusringi. Lohtusringist tuli Markus Steinberg kahe kindla võiduga ilusti välja ja jõudis pronksikohtumiseni, mis õnnestus samuti võita. Kokkuvõttes neli matśivõitu ja üks kaotus ning igati korralik kolmas koht.
D-vanuseklassis (sünd. 2001 ja 2002 judokad) asus võistlustulle Are Põhikooli III klassi õpilane Joonas Lauri, kes maadles seekord kuni 27 kg kaaluvate noormeeste seas ja ka kaal kõrgemas kuni 30 kg kaaluvate noormeeste seas. Kuna tasavägised ja rasked kohtumised kaal kõrgemas kaalukategoorias väsitasid Joonast sedavõrd, et finaalkohtumiseks oma õiges kehakaalus jaksu enam ei jagunud ja seega pidi leppima seekord kuni 27 kg kaaluvate noormeeste seas teise kohaga. Kaal kõrgemas kaalukategoorias jõudis Joonas kahe võiduga küll poolfinaali, kuid siis tuli vastu võtta napp kaotus tugevalt tartlaselt ning seejärel vigastas Joonas pronksikohtumises oma kätt, mille tõttu tuli loobuda edasisest maadlemisest.
Võistluskalender on judokatel tihe. Aprillis toimub üle eestililne kevadturniir Tartus ja mai alguses toimuvad Võrus Eesti Meistrivõistlused C-klassile, kus osalevad judomaadlejad, kes on sündinud 2000-2002.a.

Judoklubi Samurai treener,
Asko Looga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar