14 aprill 2017

Meie matk "EESTI 100"



Sel aastal tegid Are Kooli kaks kaheksanda klassi õpilast – Mari Kuusik ja Eliise Lillemägi loovtöö teemal Are Kooli matkarada. Selle raames pandi maha kaks matkatrajektoori – lühem 4.11 km nooremale kooliastmele ja pikem 7.14 km vanemale kooliastmele.  Keskkonnahariduse spetsialisti Merike Palginõmme abil kanti rada avastusraja keskkonda ja lisati sinna ports küsimusi.

Raja avamatk toimus neljapäeval  13. aprillil peale lõunasööki. Tegime kogu kooliga matka mööda avastusrada – väiksemad lühemat rada ja suuremad pikemat rada pidi ringiga koolini tagasi. Selle matkaga võtsime osa projektist  100 matka „Elurikas Eesti“ , mille eesmärgiks on Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise kestel 2017. - 2018. aastal viia läbi vähemalt 100 Eesti loodust tutvustavat elamuslikku, kogemuslikku ja uurimuslikku õppematka üle kogu Eesti.
Kahjuks oli terve hulk algklassiõpilasi koos muusikaõpetajaga laulupeo ülevaatusel ja kuuendikud teatris etendust vaatamas. Aga olemasolevad käisid kõik ettenähtud raja läbi. Kokku käisid rajal umbes seitsekümmend õpilast ja kümme õpetajat. Külma ilmaga kippus tehnika streikima, enamikul kordadel aitas telefonide soojendamine ja mõni punkt jäigi internetiavarustesse. Aga kui hommikul oli  tuisust ilma vaadates palju nässus nägusid näha, siis pärast matka tundusid kõik õnnelikud ja rahul.
Kel huvi, leidke www.avastusrada.ee  lehelt internetist üles Pärnumaa, sealt Keskkonnaamet ja võimalus on valida Are Kooli pikem matkarada või Are Kooli lühem matkarada. Ootame ilmade soojenedes kõiki rada proovima.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar